2013. június 9., vasárnap

"Kések, kések, hatalmas kések" :)

Aggódásra semmi ok, nem horrorsztori következik, csak sokszor van, hogy beugrik egy-egy dalszövegrészlet, egy-egy bejegyzés kapcsán, általában a '80-as évek alternatív zenei világából. (Erről jut eszembe, aki tudja, hogy hova dugtam a Bajonett Bisztró felvételeit tartalmazó kazettámat, az lécci szóljon, mert hiányzik és felbecsülhetetlen eszmei értékkel rendelkezik, még ha zeneivel nem is :))
Véget ért sajna a fotós tanfolyam, aminek a megkoronázása az volt, hogy elmentünk Zitához, a műtermébe. Zita a tárgy- és ételfotózás területén jeleskedik, több könyvben, folyóiratban is láthatóak a képei. 
Az öreg házban, ahol a fotók készülnek, a kellékek igazi tárháza található meg, nagyon jó kis műhelyhangulat fogadott. Azt szerettem benne, hogy volt sok professzionális kütyü is, de ha árnyékolni akartunk, akkor lehet, hogy tapétagurigával tettük meg, ami a célnak ugyanúgy megfelelt, mintha drága pénzért beszerzett stuffot használtunk volna. Ugyanakkor a fényképezőgép össze van kötve a számítógéppel, így egyből látható a fotózás eredménye, ami azt jelenti, hogy azonnal korrigálhatóak is a beállítások, a kompozíciók. Márpedig óriási változásokat lehet elérni egy-egy guriga megfelelő elhelyezésével. :)
Fotóztunk kis és nagyobb tárgyakat, tárgyakat a tárggyal hasonló színű háttérrel, gyertyalángot, megfigyelhettük a fények, árnyékok játékát (egy hungarocell tábla csodákat tud tenni :)), és egy csomó, apró kis finomságot megtudhattunk mindeközben. Kaptam Zitától pár képet a stúdióról, de persze van saját honlapja is, ott is lehet nézelődni. (S most látom csak, kések pedig, főleg hatalmasak, nem is nagyon vannak az evőeszközök között, ennyit a szabad asszociációról :)):
http://www.csigofotostudio.com/
És persze, nem ismerhettem volna őt meg, ha nincs a Magnóliák Műhelye, aki a tanfolyamot szervezte. Szerintem jó kis programjaik vannak, érdemes hozzájuk menni, nemcsak fotózni tanulni.
http://www.magnoliak.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése