2013. július 25., csütörtök

Levelet kaptam lájf, nááánnnánánánáááá

Írt nekem a führer, úgyismint a kormányunk vezetője. Elbocsátó szép üzenetében megköszöni, hogy hozzájárultam országunk EU-s sikeréhez, miszerint kikerültünk az enyje-benyje eljárás alól. Ó, jeeeeh, büszke vagyok magamra. 
Én értem, hogy ennek felhőtlenül örülnöm kellene, de miközben az EU-nak próbálunk egyfolytában megfelelni, azt csak az itthoni állapotok rovására tudjuk megtenni, az nem baj? 
Azt észrevettük például, hogy megjelent az 'öngondoskodás' szó a köztudatunkban? Nincs baj vele, csak annyi, hogy nem az USA-ban vagyunk... Mert azt érezzük, hogy közben meg azért csak ugyanúgy levonják a fizunkból azt a nem is annyira kis százaléknyi nyugdíjjárulékocskát, meg azt a kis egészségbiztosítási járulékocskát. És akkor még azon felül gondoskodjak magamról? Vagy például, hogy a már jelenlegi állapot szerint átlagban kb. 30-35 %-kal  megsarcolt kis pénzecskémet, ha berakom a bankba, és az valami kis hangyabokányit fial, akkor abból 22 %-ot még kamatadó és - aug. 1-től már - egészségügyi hozzájárulás (!) címén is még egyszer jól megadóztatnak? (Nem új találmány, de mindig is felháborítónak találtam, ha egy dologról ily módon még több bőrt lenyúznak; osztalékadó pölö, megvan? Az osztalék már egy adózott pénzből származik, nem szép, nem korrekt és nem elegáns még egyszer levonni belőle akármennyit, akármilyen címen...) És amúgy is, könyörgöm, mi köze ehhez az egészségügynek?
És a banki tranzakciós illeték? Ááá, dehogy fogják a bankok továbbhárítani az ügyfeleikre, ugyan már. Hát mik ők, merő egy terézanyuk és apuk? De valahol, ott a tűz közelében, ezt is szépen megoldották: http://www.penzcentrum.hu/karrier/tizmilliokkal_vedik_a_bankadotol_a_miniszteriumi_dolgozokat.1037151.html 
És az milyen, hogy valaki nagy okosan kitalálta, hogy rohadjon meg az a munkavállaló, aki szabadságra mer menni, legyen neki azért kevesebb a borítékbanpusztán azért, mert munkaórát vesznek figyelembe és nem munkanapot, szabadságként, idéntől? Ennek a drágának nem jutott eszébe, hogy így azok is szívnak, akik egyébként nem munkaórai teljesítésben állapodtak meg a munkáltatójukkal a munkaszerződésükben, hanem munkanapiban? De pszt, és hallga', mert most úgy tűnik, hogy ebben lesz változás, visszamenőleg nem hatályosan természetesen (aki a lekvároskenyér lekváros felére esett, az visszakapta költségtérítésként az így kieső bért):
http://www.penzcentrum.hu/karrier/vege_a_kaosznak_lezartak_a_szabadsagolasos_ugyet.1036772.html

Most így ezek jutottak hirtelen eszembe erről a levelecskéről. Bocsi, hogy nem verem magam a földhöz örömömben, hogy sikerült, hogy megcsináltuk (azt a demagóg megjegyzést meg már hagyom is, hogy már megint miért erre költötték az adófizetők pénzét, nem lett volna jobb helye ennek valahol máshol? Ráadásul elsőbbségivel, mire ez a nagy sietség???) Pffff...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése