2013. július 3., szerda

This is England - Animals

Rengeteg van belőlük! Nagyon sokan tartanak kutyát, hozták őket be például a kempingekbe, simán. A boltokban, vendéglátóhelyeken kiraknak nekik egy tálkában vizet, sokszor nemcsak a bejáratnál, hanem bent is megtalálhatóak ezek az edények. A fajta többnyire meghatározhatatlan, inkább olyan keveréknek néztem őket, de nem értek hozzá, így nem tudom, csak az általam ismerteket nem igazán fedeztem fel közöttük. Mivel sok a juh, megkérdeztem, hogy van-e nekik olyan, mint nekünk a puli; állítólag van, láttunk is talán, de olyan keverékszerű ő is kinézetre (már ha az volt).
Mindenfelé sok a sirály a tengerparti részeken, vijjogásuk jellegzetes (egy helyen láttuk is, ahogy marcangolt éppen egy galambot szét az egyik). Londonban, egy 12 milliós nagyváros közepén, a Hyde Parkban teljesen természetes a mókus, hattyú látványa, de vannak kacsák, sőt láttunk szürkegémet is. Van olyan parkja a városnak, ahol szarvasok is vannak (képzeljük el pölö a Városligetet az agancsosokkal...). Dartmoorban pónilovak sétálgatnak át a közúton, nagyon szelídek, simogathatóak. Macskuszokat nem láttam sokat, érdekes módon. A második kempingben, ahol laktunk, ki volt írva, hogy figyeljünk oda a madarakra a területen - hát, nehéz is lett volna nem odafigyelni rájuk, a hangjuktól egyszerűen képtelenség volt aludni. Valamiféle fekete madár volt, nem varjú, hanem csóka, vagy valami, de nagyon durván nyomták a károgást. Hitchcock-ot egész biztosan megihlette volna a hely. :)
Az angolok furák (ezt még asszem többször le fogom írni :)). Ha minden igaz, hamarabb volt állatvédő szervezetük, mint gyermekeket segítő; nagyon szerethetik őket...
(„Az első állatvédő szervezet Londonban alakult „Társaság az állatokkal szemben elkövetett kegyetlenkedések ellen” néven, azonban eladósodott és bezárt az irodájuk egészen 1835-ig, amikor a „kofás ügy” hatására Viktória hercegnő lett a fővédnöke. Ezután, amikor királynővé koronázták, a társaság felvehette a királyi nevet és így jött létre a „Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA)”, ami mára a világ legnagyobb nemzetközi állatvédő szervezete.” - Részlet a Szent István Egyetem egyik állatvédelemmel foglalkozó pdf dokumentumjából.)
A gyerekekre vonatkozóan nem találtam semmit, csak annyit, hogy az 1800-as évek vége felé hoztak gyári törvényeket, amelyek a gyermekfoglalkoztatást szabályozzák...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése